Współpraca

Dzień dobry

Nazywam się Iza Kulińska, mam 50 lat, mieszkam w Warszawie. Jestem żoną z 20-stoletnim stażem i mamą dorosłego już człowieka. Członkiem rodziny jest też nasz wspaniały pies Chrupek, którego przygarnęliśmy kilka lat temu ze schroniska. Uwielbiam dobre książki, dobre filmy, muzykę. Chętnie odwiedzam restauracje oraz bywam na spotkaniach dotyczących żywności i żywienia. Lubię gotować dla rodziny i przyjaciół. Interesuje mnie przyroda, a szczególnie grzyby i rośliny dziko rosnące, które fotografuję, zbieram i przetwarzam. Chętnie dzielę się swoją wiedzą kulinarną i grzybową.

Blog "Smaczna Pyza" działa od 20 czerwca 2011 r. Umieszczam na nim przepisy kulinarne i zdjęcia dań, które sama przygotowałam. Gotuję z pasją, smakiem i pełnym zaangażowaniem. Moje wpisy kieruję do osób, które lubią dobre domowe jedzenie - staram się wszystko opisywać bardzo dokładnie żeby nawet ktoś kto stawia w kuchni pierwsze kroki też sobie poradził. Przedstawiam także mniej i bardziej znane grzyby, przede wszystkim jadalne, opowiadam o wycieczkach do lasu. Chętnie odpowiadam na wszelkie pytania zadawane pod przepisami - zarówno te dotyczące gotowania jak i grzybów. Służę radą w sprawach związanych z gotowaniem, zakupami i grzybobraniami.

Polityka prywatności na blogu SMACZNA PYZA (klik,klik)

Ilość odwiedzin na blogu od dnia założenia do dnia 06.02.2019 = 38 464 374 (według bloggera)

styczeń 2019 (według Google Analitycs)

Użytkownicy - 148 939   Nowi użytkownicy - 120 315   Sesje - 205 508
Sesje na użytkownika - 1,38   Odsłony - 320 172   Strony/sesja - 1,56

Śr. czas trwania sesji - 00:01:15   Współczynnik odrzuceń - 84,04%


Na życzenie mogę przesłać szczegółowy raport za dowolny okres.

         
Do dnia 06.02.2019 dokonałam na blogu 2444 wpisów, przeważnie z przepisami kulinarnymi, ale nie tylko.
 
Blog ma swój profil na Facebooku - Smaczna Pyza i na dzień 06.02.2019 fanów 18 924

Linki do wpisów z bloga oraz zdjęcia publikowane są także w innych kanałach:
Pinterest - 517 obserwujących
Twitter - 562 obserwujących 
Instagram - 4355 obserwujących


Jeżeli jesteś zainteresowany reklamą firmy czy konkretnego produktu na tym blogu skontaktuj się ze mną. Mogę np. przygotować przepis z Twoim produktem, odwiedzić restaurację i opisać wrażenia, przetestować sprzęt. Porozmawiamy i wspólnie ustalimy taką formę współpracy, jaka będzie najbardziej wartościowa dla obu stron.

A może masz inną, ciekawą propozycję? Napisz koniecznie i na pewno się dogadamy. 

e-mail -  izapyzakulinska@gmail.com

Współpracowałam bądź współpracuję z różnymi firmami i markami, m. in. : aledobre.pl; Almette; Alpro; Blue Dragon; Bonduelle; Carrefour; Coca-cola; DecoMorreno; Empik; Euronat Investment; Felix; Fit&Easy; GreenPan; Granex; Inka; Kamis; Lestello; Lidl; Lubella; Maspex; Merci Chef!; Metsa; Paclan; Patak's; Philips; Poltino; posmakujsycylii.pl; Pudliszki; redcoon.pl; Sante; Sokołów; Somersby; Termisil; Tradismak; Tymbark; VOG; Wedel

Moje przepisy można znaleźć na kilku portalach kulinarnych a także w różnych gazetkach o tej tematyce. Mam na swoim koncie także kilka przygód przed kamerą telewizyjną
- film z przepisem w serii "Wiosenne inspiracje"
- program kulinarny z 3-ma przepisami - oba nagrane dla kanału Kuchnia+
- byłam gościem w programie Przepis dnia gdzie prezentowałam jeden ze swoich przepisów.
 
Trochę więcej o mnie możecie także przeczytać w krótkich wywiadach dla portali kulinarnych:
- wywiad na portalu we-dwoje.pl
- Bloger tygodnia na portalu Gotujmy.pl
- wywiad  na blogu Mężczyzna gotuje
- wywiad dla Verbeną

Artykuł o polskiej tradycji grzybobrania zamieszczony w Feed - Jeronimo Martins World Magazine (klik,klik)
jeronimo martins, smaczna pyza w mediach, artykul, grzybobranie, mushrooming
Artykuł o grzybach i przepis na nalewkę kurkową w FOOD SERVICE
artykul o grzybach, grzyby, o grzybach, wywiad,
Gościłam w programie Pytanie na śniadanie jako ekspert i miłośniczka grzybów
http://smacznapyza.blogspot.com/2017/08/smaczna-pyza-w-pytaniu-na-sniadanie.html
Kolejna wizyta w programie Pytanie na śniadanie
https://smacznapyza.blogspot.com/2017/08/smaczna-pyza-i-suszone-grzyby-na-sniadanie.html
Byłam też gościem Małgorzaty Rozenek-Majdan w programie "W dobrym stylu", odc. 3, sezon 3. Pokazywałam i opowiadałam jak zrobić domową kapustę kiszoną i napar z imbiru - Oglądaj TUTAJ
smaczna pyza w telewizji, program telewizyjny, odcinek 3, rozenek majdan, tvn style, ekspert, gosc programu, telewizja

Jestem współautorką książki "Czy wiesz co jesz?" wydanej we wrześniu 2016r. przez Białowieski Park Narodowy. Znajduje się w niej ponad 30 moich przepisów i zdjęć potraw z użyciem grzybów jakie można spotkać w Puszczy Białowieskiej oraz mykologiczne opisy wykorzystanych gatunków.
czy wiesz co jesz, ksiazeczka z przepisami na dania grzybowe, grzyby jadalne, wydawnictwa edukacyjne, wydawnictwa bialowieskiego parku narodowego, jestem autorka przepisow kulinarnych, przepisy kulinarne, dania z grzybami
Moje przepisy znajdziecie też w książce "Zapach Świąt", którą współtworzyłam z 12stoma innymi blogerkami. To wyjątkowa publikacja ze świątecznymi przepisami na wspaniałe potrawy i dekoracje domu. Książkę można kupić TUTAJ (klik, klik)
przepisy, kulinaria, ksiazka kucharska, smaczna pyza, przepisy smacznej pyzy, moje przepisy


Wszystkie teksty na tym blogu są mojego autorstwa, zdjęcia w większości też, a na resztę ma osobistą zgodę autorów więc jakiekolwiek ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody jest złamaniem prawa (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych)  



18 komentarzy:

  1. Fantastyczny i profesjonalny blog - POLECAM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM

    OdpowiedzUsuń
  2. Poprostu fantastyczny blog jest Pani moja inspiracja . Jestem pod ogromnym wrażeniem 😀przesyłam buziaki 🤗

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. miło mi to słyszeć :) zapraszam częściej po kolejne inspiracje!

      Usuń
  3. Mloda kucharka17 lipca 2017 19:12

    Kiedyś przypadkiem trafiłam na Pani bloga szukając przepisu na dobre pieczone mięso. Nie pamiętam który był to przepis, wiem jedno - mięso było wysmienite i od tamtej pory z wielką ciekawością codziennie odwiedzam to miejsce - można znaleźć tutaj tyle wspaniałości i pyszności, że jeszcze nie miałam okazji powtórzyć któregoś z dań - ciągle mam ochotę próbować nowych przepisów:)
    Pani Izo, moje gratulacje, Pani blog jest najlepszym blogiem kulinarnym spośród wszystkich, które miałam okazję odwiedzić!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i korzystasz z przepisów. Mam nadzieję, że w przyszłość też nie zawiodę i będziesz równie zadowolona jak do tej pory. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  4. Witam serdecznie
    Jestem pod wrażeniem Izo jesteśmy rówieśniczkami. Tak samo jak ty uwielbiam gotować. Przepisy wspaniałe -ale wrażenie likiery na Gwiazdkę. Cudo.
    Julianna Zborowska -Poznań
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Julianno, miło mi Cię gościć na moim skromnym blogu. Cieszę się, że przepisy przypadły Ci do gustu. Zapraszam częściej 😊

      Usuń
  5. Dzień dobry, proszę o informację, w którym miejscu znajduje się przelicznik kulinarny (pamiętam, że był a teraz nie mogę znaleźć). Dziękuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Był, ale niestety musiałam skasować bo jego aplikacja kłóciła się z szablonem bloga

      Usuń
  6. Dzień dobry! Od 30 lat jestem matką gotująca dla licznej rodziny. Siłą rzeczy interesuję się gotowaniem żeby wykarmić czwórkę teraz już dorosłych dzieci. Blog jest super gratuluję pomysłu i z zainteresowaniem śledzę nie tylko przepisy ale i wyprawy w teren, zazdroszczę bliskości przyrody . Pozdrawiam z Wrocławia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Blisko to wcale nie mam, bo mieszkam w centrum wielkiego miasta, ale jak się chce to można obserwować przyrodę nawet tuż obok bloku :) Pozdrawiam Wrocławiankę!

      Usuń
  7. Taka kobita w domu to istny skarb - nie do przecenienia. Szczególnie dla takich facetów, którym dobry Bóg nie poskąpił powonienia... Co ja bym dał za to by z mojej kuchni rozlegały się takie zapachy jakie obiecują podane przepisy? Bardzo wiele!
    Zapisuję witrynę do stałego użytku. Cenię sobie polską kuchnię a różne pizze i kebaby jadam z rzadka i z konieczności. Z przeglądu widzę, że tacy jak ja znajdą tu wszystkie swoje ulubione dania. Mam nadzieję, że nawet taki gamoń kuchenny jak ja poradzi sobie i coś dobrego upichci, no może pierwsze próby wylądują w psiej misce (ku olbrzymiej radości mojej czworonożnej łakomczuchy), ale zakładam, że każde początki mogą być trudne - nie przejmuję się! :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakoś nigdy kolejki adoratorów nie widziałam bom mało urodziwa, a mężczyźni jednak bardziej cenią urodę niż umiejętność gotowania. Ale za miłe słowa pięknie dziękuję i zapraszam do odwiedzania bloga częściej. Pozdrawiam!

      Usuń
  8. Pani Izo dopiero dziś trafiłam na pani bloga bo dostałam sporo brzoskwiń i jabłek.Myślę o Matko co z tym zrobić? No ale kto szuka nie błądzi i w ten oto zwyczajny sposób weszłam do Pani.Zaraz zabieram się za te owoce.Obiecuję pokazać swoje przetwory brzoskwiniowe na fotkach.Robię te pyszności dla moich wnuków i chętnie skorzystam z pani cudownych przepisów pozdrawiam i będę pani częstym gościem

    OdpowiedzUsuń
  9. Pierwszy raz trafiłam na Pani bloga. Pozdrawiam serdecznie i chciałabym powiedziec ze bardzo miło widziec osoby z pokolenia moich rodziców tworzące wartościowe treści w internecie. Zyczę wiele przyjemnośći z pracy nad blogiem i teraz będę częśćiej tu zaglądać:)
    A trafiłam tu przez przepis na kapustę jak u chińczyka:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz swój komentarz i odwiedzisz mnie znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie.

Print Friendly and PDF
Copyright © Smaczna Pyza , Blogger